digital analytics congres

Mijn bezoek aan het Digital Analytics Congres

“Waarom vind jij dat je een gratis kaartje verdient voor het Digital Analytics Congres?”, vroeg webanalisten.nl. “Omdat mijn innerlijke nerd toe is aan een dagje wellness”, antwoorde ik.

En dat, beste vakgenoten, is dus voldoende om een vrijkaartje voor het DAC te winnen.

Het congres, dat dit jaar voor de 4e keer plaatsvond, had dit keer een volledig vrouwelijke line-up. “Is webanalist dan een typisch vrouwenberoep?” vroegen mensen in mijn omgeving. Euh.. nou nee, niet speciaal. Maar er zijn genoeg goede vrouwen werkzaam in dit vakgebied om een compleet congres mee te vullen. Dus.

En dat bleek! Interessante presentaties, lekker netwerken en tussendoor fijne catering. Ik heb me prima vermaakt. Bevestiging dat ik gelijk heb (“Zie je wel! Zij zegt het ook!”), en me niet door dagelijkse strubbelingen & kantoorpolitiek van mijn pad af moet laten brengen. Afgewisseld met Wile E. Coyote-erlebnissen: dat je denkt lekker bezig te zijn… maar dat collega’s je achterlaten in een wolk van stof – en het besef dat er nog zoveel valt te leren. Maar bovenal kreeg ik deze dag weer de bevestiging dat ik in een prachtig en veelzijdig vakgebied werkzaam ben.

Ok, maar wat ga ik nou doen met die opgehaalde kennis. Actionable insights nietwaar? Daar doen we het voor.

Dus de komende periode ga ik:

  • Mij toch maar eens verdiepen in Google’s app and web; het lijkt de toekomst van Google Analytics te zijn. Krista Seiden liet een aantal veelbelovende features zien.
  • Afspreken met de data-analist van het KCC van mijn organisatie. Geïnspireerd door Roos van Duren en Marie Othas die zich niets hebben aangetrokken van organisatiesilo’s, maar data-analisten binnen KPN bij elkaar brachten om een naadloze klantreis mogelijk te maken.
  • De inzichten en dashboards die ik oplever nog beter promoten. Ik beschouw mijn output al wel als product, zoals Prolet Meteva bepleit. Maar een paar stappen in het productieproces was ik daarbij toch een beetje vergeten. Food for thougth.
  • Moed verzamelen om met de hacks van Julia Alessa Mäntz aan de slag te gaan. Ze liet een aantal praktische tips & trucs zien waarmee je minder afhankelijk wordt van je developers.
  • En misschien ga ik toch eens leren breien. Gewoon, omdat Felienne Hermans daar zo enthousiast over is. En als ik níet ga breien, dan ga ik in ieder geval mijn stakeholders (nog) beter leren hoe zij webdata kunnen interpreteren en gebruiken. Want of je nou tieners leert programmeren of managers helpt om datagedreven te werken: dezelfde leermethodes zijn toepasbaar. 

Ook een gratis toegangskaart winnen voor een kennisevent?

Voor Emerce Performance 2019 verloten we weer twee kaarten. Kijk hier voor meer info.