Goede voornemens. We kennen het allemaal: we gaan ze vol enthousiasme aan, maar al snel vervallen we in oude gewoontes. Hoe vaak heb je jezelf voorgenomen op dieet te gaan of om te gaan sporten? Dezelfde misstappen die onze persoonlijke doelen naar de achtergrond laten verdwijnen, kunnen ook onze zakelijke doelstellingen ondermijnen.
Het is inmiddels eind juli; heb je al enkele van de gestelde doelen bereikt die je aan het begin van het jaar hebt gesteld voor je optimalisatieprogramma? Zo niet, dan is het nooit te laat om deze alsnog aan te pakken.
Wat zijn nu goede manieren om je aan je optimalisatie-voornemens te houden? Het Digital Marketing team van Adobe deelt een aantal tips voor een gezondere levensstijl die je ook op je optimalisatieplannen kunt toepassen.
De beslissing om je site te optimaliseren en de keuze van een optimalisatietool laten in ieder geval een goede intentie zien. De bedrijven die de meest succesvolle optimalisatieprogramma’s hebben lopen zijn ook ooit begonnen met realistische doelen. Ze hebben optimalisatie in hun organisatorische levensstijl opgenomen en hebben vastgehouden aan het plan om een effectief optimalisatieprogramma op te zetten en uit te voeren.
Begin klein
Complexe testen die maanden duren om uit te voeren kunnen je enthousiasme al snel doen dalen. Simpele tests die je snel kunt uitvoeren zullen je belonen met resultaten die je enthousiast maken voor het programma. Die ‘kleine overwinningen’ zullen samen accumuleren tot grote resultaten aan het eind van het optimalisatiejaar.
Stel redelijke doelen
Als je doel is om vaker te testen, plan dit kwartaal dan 6 tests in plaats van 3. Neem niet gelijk te grote stappen.
Schrijf je optimalisatiedoelen op
Ken ze aan je team toe als kwartaaldoelstellingen. Door optimalisaties als een officieel doel van de afdeling te stellen zal iedereen hun werkzaamheden bijstellen om deze te behalen.
Accepteer dat er tegenslagen kunnen komen
Niet iedere test zal volgens de planning verlopen of een ‘winnend’ resultaat opleveren. Maar elke test biedt ook leermomenten zodat je van de volgende test wel een succes kunt maken.
Zorg voor steun
Zorg dat ook de managers achter je doelen staan en vraag hun om hulp bij het oplossen van problemen om de weg vrij te maken voor deze doelstellingen.
Bekijk je progressie
Bekijk regelmatig met je team hoe de dingen er voor staan om te zorgen dat je op de juiste weg blijft.
Vier je succesen
Als je een succes hebt geboekt, laat iedereen het weten! Gebruik dit succes ook om meer tijd/budget in je programma te mogen investeren.
Zoals elke goede gewoonte is het ook met optimalisatie belangrijk om het onderdeel te maken van de alledaagse gang van zaken in je bedrijf. Zorg er dan ook voor dat je dat momentum vast houdt. Meet de resultaten van je programma gedurende het jaar om je doorlopende progressie te kunnen waarderen. Stel ook doelen om steeds beter te worden.
Ik zou ook graag van jullie horen wat in jullie organisatie geholpen heeft om optimalisatieprogramma’s door te zetten.
Reacties (1)